Zonnevlechtmassage

De zonnevlecht of Plexus Solaris is een netwerk van zenuwen van waaruit takken naar alle delen van de buikholte lopen. De zonnevlecht ligt voor het middenrif en achter de maag en het is de plek waar we vlinders voelen als we zenuwachtig of verliefd zijn. De zonnevlecht bepaalt het spannen of ontspannen van spieren en organen in de buik. Het spijsverteringssysteem is een graadmeter voor de werking van de zonnevlecht. Stoornissen als diabetes, hypoglykemie of maagzweren houden direct verband met de zonnevlecht. De plexus Solaris is bijzonder gevoelig voor stress, spanning, angst, woede en nervositeit.

Chakramassage


Chakra’s vonden hun oorsprong in de oude yogasystemen van India. Het woord komt uit het Sanskriet en wordt vertaald met ‘wiel’of ‘schijf’. Je kunt chakra’s beschouwen als bollen van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel naar alle kanten uitstralen. De 7 belangrijkste chakra’s liggen verticaal gerangschikt langs de wervelkolomlijn, vanaf de stuit tot de bovenkant van het hoofd: Het behandelen van de chakra’s via de voet zal een harmoniserende werking hebben op de chakra’s, Door te voelen waar energie teveel of tekort is en dat middels de massage meer in balans te brengen, kan een beter gevoel van doorstroming bewerkstelligd worden. Zo is het mogelijk meer vitaliteit en/of rust te brengen.

Polariteitsmassage:
De polariteitsmassage heeft als doel de energie, de levenskracht die tussen polen en dus door ons lichaam stroomt, in evenwicht te brengen. Een blokkade verhindert dat ons lichaam niet optimaal functioneert. Blokkades kunnen voortkomen uit oa: emoties, littekens, psychische en/of lichamelijke trauma.
Door een blokkade komt er ergens teveel en ergens te weinig energie te zitten. Het gevolg is dat je uit balans bent en klachten krijgt. Door de polariteitsmassage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht waardoor klachten kunnen verdwijnen. Deze massage is toepasbaar bij diverse onbalans problematiek in het lichaam: klachten alleen links of rechts, klachten alleen onder of boven, problemen met linker of rechterhersenhelft, verstoorde slaapritme enz.

 

Auramassage:
De aura is een energieveld om elk levend wezen heen. Het laat de persoonlijke uitstraling zien en geeft ons de mogelijkheid om met de omgeving te communiceren. Het energieveld is verdeeld in 7 lagen van bewustzijn. Dit is nodig om de aandacht op een bepaald gebied van bewustzijn te concentreren. Bovendien kan het helpen om gedetailleerd waar te nemen, zodat blokkades en kwaliteiten die zich in de aura bevinden hanteerbaar worden.
Auralagen: – Fysieke/etherische laag: element Aarde.
– Emotionele laag: element Water
– Mentale laag: element Vuur
– Spirituele laag: element Lucht/Wind

 

Metamorfosemassage:
Metamorfosemassage is een eenvoudige techniek voor zelfgenezing en creatieve groei. Het bewerkstelligt verandering, metamorfose van binnenuit.

De mooiste metamorfose is te vinden in de natuur: de rups die verandert in een vlinder.
Ook wij maken periodes in ons leven mee waarin we ons terugtrekken, ons bezinnen. Bijv bij: geboorte, naar school gaan, puberteit, zelfstandig gaan wonen, maken van keuzes in ons leven, trouwen/samenwonen, echtscheiding, sterven en rouwverwerking.
Deze massage laat oude blokkades die de vrije stroom van de levensenergie hinderen, verdwijnen. Er ontstaat zo een grotere , innerlijke , vrijheid, waardoor je levensenergie weer optimaal kan stromen. Het zal jouw zelfgenezing en creatieve groei op gang brengen.
De massage wordt gedaan op de voeten, handen en hoofd. De massage is heel zacht, rustig en ontspannend. De uitwerking kan heel diep zijn.